was successfully added to your cart.

כיצד להשתמש בבלנדרים לצורך הכנת שייקים מאבקת חלבון?

על ידי 27/06/2014כללי, מאמרים

שייקים – מכל סוג שהוא, בין אם על בסיס ירקות ירוקים, בין אם כאלה שמורכבים משלל פירות העונה ובין אם כאלה המכילים אבקת חלבון – הם דרך נהדרת לספק לגוף שלנו את כל המרכיבים התזונתיים שלהם הוא זקוק.
קודם כל, שייק, ובמיוחד אם מכינים אותו בבלנדר איכותי, מעניק לנו חוויה טעימה מאוד, ובאופן טבעי אנחנו רוצים גם ליהנות מהחיים ולא רק לספק לגוף שלנו את המרכיבים התזונתיים החיוניים. בנוסף, שייק מושקע שקול במקרים רבים לארוחה שלמה, בלי שנצטרך לטרוח ולעבוד במטבח זמן רב. עוד יתרון של אופציית השייק הוא שקל ונוח לשתות אותו, ואם הכנו אותו נכון הוא גם לא יכביד עלינו, אלא להיפך, ישאיר אותנו עם תחושה רעננה ורצון לעוד.

איך לשדרג שייקים מאבקות חלבון?

חלבונים הם אבני הבניין של כמעט כל תאי הגוף, ובפרט השרירים, ובהתאם אבקת חלבון – תוכלו לקרוא יותר פה, מספקת לנו את המרכיב החשוב ביותר בתזונה ובמיוחד היא חשובה לספורטאים, מפתחי גוף ומי שרוצה לעלות במשקל בצורה חכמה.
לא תמיד אבקת החלבון היא גם טעימה, ולכן כשאנחנו מכינים שייק על בסיס זה כדאי להכניס לבלנדר עוד כמה מרכיבים שיבטיחו לא רק תועלת בריאותית אלא גם הנאה, ובעיקר גיוון: אופציה אחת היא חמאת שקדים (שתורמת גם טעם וגם ויטמין E, מגנזיום, סידן ושומן בריא), עוד אפשרות היא פירות יער (שמוסיפים המון צבע, עניין ופיטו-כימיקלים שהם נוגדי חמצון אפקטיביים מאוד), פולי קקאו שמשולבים בשייק מגבירים את רמת הערנות (בזכות הקפאין) ומספקים לנו המון ויטמינים ומינרלים (ויטמין C, ברזל, מגנזיום, אבץ, אשלגן ועוד) ואם נכניס לבלנדר יחד עם אבקת החלבון גם תבלינים שונים כמו למשל קינמון או אגוז מוסקט נקבל שייק טעים ומיוחד.

רוצים לשלב שייקים ירוקים אבל חוששים מהטעם?

לא רק אבקת חלבון יכולה לחזק את הגוף אלא גם שייק שמבוסס על עלים ירוקים: חסה, תרד, פטרוזיליה, עלי בייבי, נענע, שמיר, קייל, סלרי וכמובן עשב חיטה – בכולם יש גם ויטמינים מקבוצת B, גם ויטמין C, גם ויטמין K (שאותו קשה לקבל ממקורות אחרים), גם ברזל, מגנזיום ואשלגן, גם סיבים תזונתיים שיוצרים תחושת שובע וגם נוגדי חמצון עם אפקט אנטי אייג'ינג חזק (ליקופן, בטא קרוטן ועוד). בסלט לא קל להכניס כמות גדולה, בשייק כן – אבל אנחנו מורגלים לשייקים בטעמים אחרים ולכן קצת קשה לנו לשתות שייקים ירוקים.
פתרון יעיל הוא להתחיל עם שייק שמשלב פירות (ובפרט בננה, מנגו ופירות קיץ מתוקים אחרים) ועלים ירוקים, ובהדרגה להפחית את כמות הפירות ולהגדיל את מינון הירוקים (למרות שגם שייק משולב מחזק את הגוף פלאים).

איך לנקות בלנדר בקלות?

עוד טיפ קטן לשימוש בבלנדר לטובת הכנת שייקים עוזר לנו לנקות אותו בקלות ובמהירות: מיד אחרי הכנת השייק שופכים לבלנדר מים וסבון נוזלי, ומפעילים. אחר-כך שופכים, ומפעילים פעם נוספת אבל רק עם מים חמים. השלב הבא הוא פשוט לשטוף את הבלנדר – וזהו, אפשר כבר להכין את השייק הבא בתור…

השאירו תגובה

טופס רישום אחריות

בכל פניה לקבלת שירות במסגרת האחריות, יש להציג חשבונית קניה בתוקף.
בפניה ללא חשבונית, ניתן לקבל את השירות בתשלום.

הודעתכם נקלטה בהצלחה!